Jdi na obsah Jdi na menu
 


Drabble pro hudbu

26. 8. 2010

Drabble pro piáno

Opíral se o měkké čalounění a pozoroval hbité poletující prsty. Srdce sledovalo rytmus hudby. Pokaždé přitom slabě otřáslo lakovanou krabičkou v náprsní kapse.

Zvažoval, co si po dnešní hádce může dovolit – bál se odmítnutí. Nesnesl by chladný pohled vyhrazený pro otravy. Přemýšlel a pořád nevěděl. Rozhodla náhoda.

Pianista se ladným pohybem uklonil hale a zrak mu padl přímo na něj. Skryl překvapení – nikdy nechodí! Stejně mu na tváři vykvetl šťastný úsměv, obavy zmizely. ho rád!

* * *

„Proč sis vytetoval na stehna klávesy?“ „Nelíbí?“ „Líbí. Ale proč?“ „Protože tu nejsem jediný virtuos…“ Pevně ho objal. „Miluju tě.“ přiznal poprvé. „Děkuju.“ zašeptal.

 

Drabble pro housle

"Přestaň s tím vrzáním!" vrazil do pokoje. "Je příšerný, k ničemu a ruší mě!" spílal mu dál. "Ale..." "Ale co?" zeptal se posměšně. "Mám si zacpat uši?" "Já..." "Mluv, mlč, ale dělej! Na rozdíl od někoho pracuju. Nebudu celej den čekat, až se vymáčkneš!"

 

"Nabídli mi konkurz." pípl. "A ty jako myslíš, že tě někdo bude chtít poslouchat?" "No.." "Nebude! Zapomeň." chytil ho a vynutil si polibek. Otočil se k odchodu."Bude..." ozvalo se tichoulince, leč rozhodně. "COS TO ŘEK?!" "Že mě budou poslouchat." "Vážně? No tak si jdi! Ale sem, sem se už nevracej!"

 

Vítězoslavný smích uťalo nezřetelné klapnutí dveří.

 

Drabble pro didgeridoo

 

   "Hraješ moc hluboko. Máš ukázat malého ptáčka, ne tunovou krávu." "Výš to nejde!" oponoval mladší hráč. "Ne?" "Ne!" "Jaktože ne? Podle tebe tě učím nezahratelnou píseň?" "Ano mistře."

 

   "Když pochybuješ o mém úsudku, nenazývej mě svým mistrem, holomku! Kdybys dělal, co říkám, zahraješ to." "Muž prostě takovou výšku nevyzpívá!" "Vyzpívá. Leda bys měl kouzelný nástroj, který zní jenom hlubinou." "Je to možné?" zeptal se zmateně. "Ne, ty hlupáku. Dej to sem!"

 

    Krajinou se rozlétl svěží ptačí trylek jako za jasného rána. "Mistře."sklopil nešťastně hlavu. "Pojď ke mně." stáhl si ho na klín a pohodlně opřel. "Zavři oči a chvilku odpočívej."

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Parada

(Karin, 17. 6. 2020 21:42)

Moc pěkné.

=0)

(Teressa, 26. 8. 2010 23:50)

velmi pekne=) take snové...uz sa tesim na dalsie poviedky=)

nečakané

(angie, 26. 8. 2010 23:50)

v porovnaní so zbytkom SONP je to zmena a veľká
žiaľ, ja ako čitateľka si z toho nemám čo vziať, tento štýp proste nemusím
ale inak to je celkom milé

jiné témá, jiný druh

(sisi/ctenar, 26. 8. 2010 23:49)

je to odlišné a přesto se zájmem tu sedím a čtu to.

:-)

(Davida666, 26. 8. 2010 23:49)

Moc pěkné

Krátké

(Kat, 26. 8. 2010 23:49)

ale vystižné. Přesně jak má drabble býti a v některých směrech je na čtenáři,co si z toho vezme.

...

(Aki, 26. 8. 2010 23:48)

Krátké, ale pěkné :)